Sociala medier
för företag som vill
lyckas digitalt. öka sin närvaro. vara med i dialogen.

Företag som lyckas i sociala medier

Att ha ett konto för företaget i sociala medier är inte samma sak som att vara närvarande. För att skapa en närvaro i dina företagskanaler krävs aktivitet och kontinuitet. 

Hur lyckas du med det då? Genom att arbeta strategiskt med dina kanaler ökar du din närvaro samtidigt som du finns där för dina kunder. 

4 av 5 svenskar finns på sociala medier

Enligt svenskarna och internet rapport för 2019 använder 83% av alla svenskar, det är ganska många. Därför är det viktigt att du som företag finns där dina kunder finns.

Att finnas där dina kunder finns betyder inte att du ska ha ett konto på alla sociala plattformar. Det räcker att vara närvarande där din målgrupp är aktiv. De sociala kanalerna som attraherar äldre målgrupper attraherar som regel inte yngre målgrupper. 

Statistiskt kan man tydligt se vilka kanaler som attraherar vilka åldersgrupper. Genom att analysera statistik kring sociala medier, din webbsida med mer kan man ta ett beslut om vilka kanaler som är värda att satsa på respektive vilka du kanske bör skippa.

Jag är expert på marknadsföring i

Sociala kanaler

Med min expertis hjälper jag dig att bygga ett starkt varumärke och bra kundrelationer i era sociala konton. Via sociala medier kan du som företagare kommunicera med din målgrupp på ett effektivt sätt med rätt innehåll. Samtidigt som du är med i dialogen som pågår om ett varumärke online.

Sociala medier är möjlighetens marknad

Genom att finnas online och på olika plattformar online skapar du en tillgänglighet för dina kunder och potentiella kunder. Annonseringen är kostnadseffektiv och mätbar. Tillsammans utvärderar vi resultatet av aktiviteter för att du ska få bästa möjliga effekt.

Tjänster inom sociala medier

Social media strategi

Strategi

Jag hjälper dig att ta fram en strategi för dina sociala medier. Strategin är inklusive en publiceringsplan. Jag anpassar strategin utifrån din budget, önskemål och målsättningar. En genomtänkt strategi med tydliga mål hjälper dig nå nya höjder.

Social media manager

Social media manager

Jag blir en förlängd arm av företaget som hjälper dig med publiceringar, uppföljning och optimering av innehåll i sociala medier. Skräddarsytt utifrån dina behov och önskemål.

Denna tjänst bokas på ett minimum om 3 månader.

Social media manager

Social media coachning

Jag coachar dig för att lyckas med dina sociala medier utifrån dina förutsättningar. Du bestämmer själv hur mycket coachning du vill ha. Coachningen sker online på Google Hangout.

sociala medie mallar

Mallar för innehåll

Jag hjälper dig med skräddarsydda mallar som skapar igenkänningsfaktor i dina sociala kanaler. Jag anpassar mallarna utifrån de kanaler du har konton i. Alla mallar är utifrån ditt företags grafiska profil samt att du får med en moodboard för inspiration.

selfie sociala medier

Relationsskapande kommunikation

Eftersom sociala medier är något som är socialt handlar det om tvåvägskommuniktion. Det är alltså inte bara du som företagare som ska få säga ditt utan du behöver även lyssna på vad mottagaren av budskapet har att säga, det vill säga dina kunder eller potentiella kunder. 

När du arbetar med sociala medier behöver du vara lyhörd och även ha koll på vad din målgrupp gillar för innehåll. Därför kan man säga att social media marknadsföring och content marketing går hand i hand. För om du vet hur din målgrupp konsumerar innehåll och media samt vad de föredrar kan du med en content marketing strategi anpassa innehållet så budskapet blir tilltalande för målgruppen.

När du jobbar med sociala medier och använder det som de sociala kanalerna det är, kommer du märka att du skapar en ny relation med dina kunder. Sociala medier är en bra marknadsföringskanal för att öka varumärkeskännedomen om företaget. Det är inte heller helt ovanligt att man som företag öppnar dörrar för nya målgrupper genom att bygga relationer med dem via sitt innehåll.

Följ mig i mina kanaler &

få matnyttiga tips

Eller gå någon av mina utbildningar.

Vill du ha hjälp med sociala medier?

*Obligatoriskt fält. Genom att skicka formuläret godkänner du användningsvillkor & integritetspolicy.

Cookiebanner

Den här webbsidan använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen. Genom att använda natasharydell.se godkänner du integritetspolicyn.