fbpx

Skapa snygg grafisk design utan att vara expert

Canva är ett designprogram som är online och behöver inte laddas ner till din dator, men det går om du vill. Det är ett bra verktyg för dig som vill skapa grafiskt material men inte är van vid dyra och krångliga program som Photoshop. Det finns en app både för mobil och surfplatta så du kan designa var du är, när du vill utan, när som helst. Visst är det bra?

Skapa snygg grafisk design utan att vara expert

Du behöver inte vara någon grafisk designer för att kunna skapa snyggt content här inte. Det finns många inspirationsmallar, ikoner och en bildbank med mängder av gratisbilder. Om du vill ha ett större utbud av bilder och mallar är det ett PRO-abonnemang som gäller. Om du inte har det, kan du skaffa PRO här (affiliatelänk). Om abonnemanget ligger på 100 kr/månaden kostar bilderna ingenting. Beroende på vilka funktioner du vill ha kan priset variera mellan 0-300 kr i månaden. Du kan också köpa direkt från bildbanken om du hellre önskar det, men det blir inte så lönsamt i längden.

Vem har användning för Canva?​

De som arbetar med content marketing. Personer som arbetar inom kommuner, större internationella företag, småföretagare och studenter använder detta program. Ja, egentligen alla har nytta av Canva. 

Samarbeta i team på arbetsplatsen, hantera ditt varumärke och utveckla ditt innehåll, allt på ett ställe. Ditt team har tillgång till appar, grafikelement, färger, logotyper och teckensnitt med varumärkeskontroller.

Vad kan Canva användas till?

  • Skapa broschyrer, göra bokomslag, födelsedagskort
  • Göra fotokollage med fina mallar i olika teman som du kan skicka via e-post till vänner och bekanta
  • Välj ikoner som du kan använda för exempelvis utbildning, familj, resor, mat och dryck
  • Gör en egen logotyp

Sociala medier

  • Du kan göra bilder med grafisk design på YouTube och en del rörliga exempelvis YouTube-thumbnails.
  • Göra omslagsbilder för Facebook och skapa Facebook inlägg.
  • Designa mallar för inlägg och Stories till Instagram.

Andra verktyg med liknande funktion

Designer är ett designprogram med fler och bra verktyg. Det finns färdiga mallar eller om du vill göra din egen. Du skapar genom att dra in text, bilder eller illustrationer. Det finns mängder med royaltyfria bilder att använda helt gratis.

Befunky är en väldigt bra bildredigerare och har ett bra och enkelt designverktyg. Allt finns som du behöver för att enkelt redigera foton, skapa grafisk design och göra fotokollage.

Slutsats

De som följer mig på Instagram vet att jag fullkomligt älskar Canva och tipsar om det ofta. Och inom kort, närmare bestämt denna månaden, lanseras ju min Canvakurs! Hur bra är inte det?! Skriv upp dig på väntlistan och få den senaste informationen kring kursen! 😍

dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn

kommentera

Håll kontakten med mig!

populäraste

Få de senaste inläggen

Prenumerera på inlägg

Jag spammar inte utan delar bara hemligheter jag tror du kan ha nytta av.

Få de senaste nyheterna

prenumerera på nyhetsbrevet

I promise, no spam!
Det plingar till i din inbox cirka en gång per månad med matnyttigt för företagare

Den här webbsidan använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen. Genom att använda natasharydell.se godkänner du integritetspolicyn.