Verktygslåda för sociala medier

Verktygslåda för sociala medier

När du jobbar med sociala medier kan det lätt bli så att du känner dig överväldigad. Hur skapar man snyggt och bra innehåll? Svaret på frågan är högst individuell så klart, för det beror ju på vad din målgrupp gillar. Men det finns faktiskt en hel hög med bra verktyg där ute som du kan använda för att skapa snygg och proffsigt innehåll.

Inlägget innehåller Affiliate-länkar.

Du behöver inte vara i närheten av en grafisk designer för att jobba med innehåll. Dock är det fördelaktigt om du har ett öga för vad som är snyggt och att du kan se vad som går i linje med ditt företags värderingar och image. Med hjälp av verktygen som listas längre ner kommer du kunna skapa bra innehåll på ett enkelt sätt med enkla medel.

5 verktyg för sociala medier

01

Ta din grafisk design till nästa nivå

Det finns flera olika verktyg som du kan använda för att producera grafiskt material i dina sociala kanaler utan att vara ett proffs på Adobes Creative Suite eller Photoshop. De här verktygen är smidiga, oftast finns det redan olika mallar som du kan utgå ifrån eller bli inspirerad av.

Ett verktyg som jag använder mycket, både som app och på desktop, är Canva. Jag tycker att det är supersmidigt och du kan göra mycket olika designer och layouter med deras enkla drag and drop-funktion. Det finns både som gratis- och betalversion. Ett annat verktyg som är likt Canva är Easil, även detta finns både som gratis- och betalversion. Dock har Easil inte någon app.

02

Blanda upp med stockfoton och videos

Let’s be real här, att fota/filma och sedan redigera material tar tid, lång tid om det är mycket. Därför tycker jag att det kan vara skönt att mixa mitt innehåll med snygga stockfoton och videos som jag tar från olika gratissidor. 

03

Underlätta Facebookannonseringen

När du ska annonsera på Facebook men kanske saknar inspiration eller vill se vad dina konkurrenter har gjort för annonser kan du söka efter dem i Facebooks annonsbibliotek. Jag tycker att det är väldigt smidigt. 

Facebook gillar inte när man har för mycket text i annonserna, därför har de ett verktyg där du kan kontrollera bildtexter. Detta underlättar enormt så slipper du göra om annonserna för att de inte blir godkända pga för mycket text.

Vet du vad du har för ROI (return on investment) på dina Facebookannonser? Om inte så kan du använda Connectios ROI Calculator och kan då även dra slutsatser om din annonsering genererar någon lönsamhet.

04

Skapa snygga stories

Det finns en hel uppsjö av appar som du kan använda för att skapa snygga Stories, även Canva har möjligheten för det. Men om du vill ha animerade Stories, vilket kan ge mer liv så kan du använda Mostory eller Mojo. Enligt mig funkar apparna lika bra och jag ser det mest som en smaksak vad för animationer du föredrar.

05

Planera och schemalägg

Det finns flera olika verktyg som du kan använda för att planera ditt flöde, schemalägga och publicera dina inlägg. De flesta publiceringsverktygen har liknande funktioner och du kan som regel se statistik i dem.

Jag använder idag Later för de sakerna och detta av flera anledningar. Dels tycker jag att deras gränssnitt är smidigt, det är billigt (finns även gratisversion), du kan se hur flödet kommer att se ut samt lägga in link in bio.

Tidigare har jag använt Buffer samt Falcon. Vilka båda är bra på sitt eget sätt. Det finns verktyg för schemaläggning i alla olika prisklasser och därför är det viktigt att du utgår från ditt behov när du väljer publiceringsverktyg. De flesta verktygen erbjuder även en gratis provperiod så du kan testa funktionerna med mera.

Slutsats

Det finns mycket bra verktyg

Nu har du fått några tips på verktyg som du kan använda när du ska skapa content eller annonsera i dina sociala medier. Självklart finns det fler olika verktyg där ute som även de kan underlätta. Skriv gärna en kommentar och tipsa andra om ditt favoritverktyg. Känner du att du inte riktigt har tiden för att skapa eget innehåll? Inga problem, jag hjälper dig med content marketing för att skapa värdefullt innehåll till din målgrupp. Boka en gratis konsultation på 30 minuter så ser vi hur jag kan hjälpa dig.

dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn

kommentera

Håll kontakten med mig!

populäraste

Få de senaste inläggen

Prenumerera på inlägg

Jag spammar inte utan delar bara hemligheter jag tror du kan ha nytta av.

Få de senaste nyheterna

prenumerera på nyhetsbrevet

Den här webbsidan använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen. Genom att använda natasharydell.se godkänner du integritetspolicyn.