Lär dig skapa bra videoinnehåll

Video och rörligt innehåll är det som brukar fungera bäst. Detta av flera anledningar; runt om på vår planet föredrar människor att se på videos framför att läsa en text. Efterfrågan på videoinnehåll ökar och det kanske inte är så konstigt i och med att YouTube är den näst största sökmotorn. Varför är det då så få företag som har video som en del av sin content marketing-strategi? Är video svårare än annat innehåll? Nej, det behöver det inte vara.

Enligt Svenskarna och internet 2019 så kollar 86% av svenskarna på film eller video online. I åldersgruppen 12-25 tittar 7 av 10 på det dagligen. Nästan hälften av alla som tittat på film och video online anser att det är värdefull tid för dem. YouTube är den kanal som överlägset slår de andra kanalerna. Därför är det en kanal du borde finnas i om du inte redan gör det. Nu ska du få några tips om hur du kan skapa videocontent till dina kanaler. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om 5 anledningar att använda videoinnehåll, som du kan läsa här

6 anledningar för företag att finnas i sociala medier

01

Välj vad för typ av video du vill skapa

Innan du gör manuset till din video behöver du bestämma vad för typ av video du ska göra. Här är det egentligen bara fantasin som sätter stopp. Men tänk på att dina videos behöver gå i linje med ditt varumärke, din varumärkestonalitet och ditt företags värderingar. 

Här är några olika exempel på vad du skulle kunna skapa för typ av video: 

  • Presentation
  • Förklararing till exempel “how to….”
  • Vlogg
  • Tutorials 
  • Intervjuer
  • Annonser 
  • Webinar
  • Kundomdömen
  • Produktvideos 
  • Livesändningar

02

Tänk på längden av din video

Vi människor har ett kort spann som vi håller fokus och tack vare bruset på internet är det svårt för oss att fokusera överhuvudtaget. Enligt Wistia bör din video inte vara längre än 2 minuter, efter det tappar mottagaren ofta intresset. Positivt är att videos som är upp till 2 minuter långa har ett stadigt engagemang, men efter den tiden räknas varje sekund. 

03

Skriv ett manus för din video

Okej, nu vet du vad du ska göra för video och hur lång den ska vara. Då är det dags att skriva manus! Du kanske undrar varför du ska skriva ett manus till din video som ändå inte ska vara längre än 2 minuter? Du använder manuset för att du ska ha koll på vad du ska säga och göra i din video. 

Börja med att stapla upp grundpelarna för din video och utgå sedan från dem. Överdriv inte med massa onödiga ord utan håll manuset kort och koncist för bästa resultat. 

04

Gör en video av hög kvalitet

När du gör din video, eller något annat content med för den delen, tänk på att alltid ha hög kvalitet. Ingen vill kolla på en pixlig video där ljudet hackar. Det är väldigt basic men sedan behöver du också tänka på set and settings. Det finns massa verktyg du kan använda för att skapa bra videos, oftast räcker det med en mobiltelefon.

När du spelar in din video, gör det i bra ljus och inte med för mycket ljud i bakgrunden som kan störa. Var tydlig med ditt budskap och fokusera på att följa ditt manus. Var dig själv och låt din personlighet lysa igenom för att ge din video den autentiska och genuina känslan som du vill väcka hos mottagaren. 

05

Sprid din video när den är klar

När din video är klar så vill du självklart att folk ska se den, eller hur? Hur du distribuerar din video väljer du själv men tänk på att exempelvis Facebook vill att du laddar upp videon genom deras egna videoprogram istället för att länk till exempelvis YouTube. Så för bästa räckvidd väljer du så klart att ladda upp videon via kanalens eget verktyg.

Slutsats

Det är inte svårare att göra videocontent

Nu har du fått några bra tips på hur du kan göra video till en del av din content marketing-strategi. Och det behöver inte vara jobbigare eller svårare än att publicera en bild med en text. Allt innehåll är lätt att göra om man planerar det och har tydliga mål att jobba mot. 

Känner du att du vill ta nästa steg med ditt innehåll och sätta igång med video, tveka inte att höra av dig till mig om du vill bolla eller bara ta en kaffe. 

Ha det bra, så hoppas jag att jag får se en video från dig snart!

dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn

kommentera

Håll kontakten med mig!

populäraste

Få de senaste inläggen

Prenumerera på inlägg

Jag spammar inte utan delar bara hemligheter jag tror du kan ha nytta av.

Få de senaste nyheterna

prenumerera på nyhetsbrevet

Den här webbsidan använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen. Genom att använda natasharydell.se godkänner du integritetspolicyn.