Videocontent

5 anledningar att använda videoinnehåll

Video, text, bild eller ljud. När du jobbar med content marketing använder du dig med största sannolikt någon eller flera av dessa. I detta inlägger ligger fokuset på video content, varför du ska använda det och vad för innehåll det kan vara. Det förutspås att online video kommer utgöra mer än 82% av allt konsumerat innehåll år 2022, så det gäller att inte hamna efter här.

När du surfat runt på internet har du säkert stött på videoinnehåll. Det kan vara reklamfilmer, introduktions filmer, utbildande filmer med mera. Egentligen är det bara du själv som sätter stopp för vad du vill producera för film. Det kan vara animerat eller med dig själv i huvudrollen. Även om statistiken talar för att du borde använda video i ditt innehåll är det fortfarande många företag som företag bild och text. 

5 anledningar att använda video i ditt innehåll

01

Videoinnehåll ökar engagemanget

Rörligt innehåll har en tendens att fånga uppmärksamheten bättre än vad bild och text tillsammans. Detta är inte så konstigt i och med att det är mer liv i en video än vad det är i en bild, det händer något.

Att använda video i sociala medier ökar engagemanget med 1200% jämfört med att använda kombinationen av bild och text tillsammans. Och det är ju engagemang du vill skapa på dina sociala medier. Genom att använda videoinnehåll på din Facebooksida ökar generellt slutkonsumenterna med hela 33%, alltså en tredjedel. 

02

Öka trafiken och försäljningen med video

Med hjälp av att använda video på din webbplats kan du öka den organiska trafik till din webbplats med hela 157%, vilket är en helt okej siffra om du frågar mig. Företag som använder video i sin marknadsföring ökar inkomsten med 49% jämfört med företag som inte använder video i sin marknadsföring. Video har också en tendens att öka konverteringarna på din landingssida med 80% eller mer.

03

YouTube är den näst största sökmotorn

Att YouTube är stort har nog ingen missat. Enligt YouTube själva är det 1,9 miljarder inloggade användare som besöker videoplattformen varje månad och de visar över en miljard timmars innehåll varje dag. Vilket i sin tur blir väldigt många visningar samtidigt som det ger stora möjligheter för de som marknadsför sig på plattformen. Finns din målgrupp på YouTube? Om ja, marknadsför du dig på plattformen?

04

6 av 10 kollar hellre på videoinnehåll online än på tv

Enligt Google kollar 6 av 10 hellre på videos online än på TV. Tidigare var det vanligt att företag valde att köpa reklamplatser i TV men det är verkligen dags att tänka om, om du inte redan gjort det. Eftersom fler än hälften väljer att kolla online är det självklart där du också borde vara. På en genomsnittlig månad är det 8 av 10 mellan 18-49 år som kollar på YouTube. 

05

Konsumenter föredrar video framför text

När konsumenter tar in produktinformation eller lär sig om en ny produkt är det, enligt Hubspot, 68% som föredrar att se en kort produktvideo medan endast 15% föredrar att läsa en text. Statistiken talar sitt tydliga språk, mer än två tredje delar föredrar att se en video, så varför inte ta in vad statistiken säger och göra en video istället för att skriva om produkten. 

Slutsats

Börja använda video idag

Konsumenter vill ha mer videoinnehåll från varumärken, därför borde fler varumärken producera videoinnehåll. Som listan antyder finns det flera fördelar med att använda video i din marknadsföring. Om du utgår ifrån dig själv, vad delar du eller fastnar du främst för? En video eller en text?

Så om du inte redan har med video som en del i din content marketing strategi är det hög tid att börja planera in och skapa ditt videoinnehåll. Om du behöver hjälp att komma igång att skapa videoinnehåll eller känner att du inte vet hur du får in det i din strategi så hjälper jag dig gärna. Ring mig eller skicka ett mail så tar vi det därifrån. 

Ta hand om dig och sätt igång med din videoplanering! 😃

dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn

kommentera

Håll kontakten med mig!

populäraste

Få de senaste inläggen

Prenumerera på inlägg

Jag spammar inte utan delar bara hemligheter jag tror du kan ha nytta av.

Få de senaste nyheterna

prenumerera på nyhetsbrevet

Den här webbsidan använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen. Genom att använda natasharydell.se godkänner du integritetspolicyn.